Follower

Tuesday, January 19, 2010

Umur arissa dekat setahun baru pandai taktih...jalan..jatuh bangun seronok sgt tengok perkembangan anak2 di depan mata...good luck arissa mama..sekarang ni ligat tawaf satu rumah. so layan video arissa.

video

Monday, January 18, 2010

HEPI BIRTHDAY TO ME...TO..ME..

18 Januari....lahirnya seorang insan yang dinamakan Khalijah Ahmad..Terima kasih mak n pak kerana hadirnyaku diriku di dunia ini bagi menjalani hidup sebagai hamba kepada Yang Esa...yang pastinya yang penuh cabaraan dan dugaan..warna warni kehidupan yang penuh suka dan duka..sesungguhya tiada ungkapan yang mampu diluahkan bagi membuktikan terima kasih kepadamu emak n pak..Didikanmu tidak pernah kurang walau sebesar zarahpun ku amat menghargainya...jatuh n bangunku...atas bantuan kalian..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..Hepi Bitrhday to me...

So tak de la sambut apa-apa pun lg mungkin nak celebrate dgn arissa nanti..Ku mohon padaMU Ilahi moga dilimpahkan keberkatan dalam hidup ini dalam apa jua sekalipun..AMINNNN...YA RABBUL ALAMIN..

Thursday, January 14, 2010

Melaram Baju Batik Baru Jabatan

Kisahnya baju batik ni jabatan yang beri.so masing-masing buat ler baju ni dengan kelam kabutnya sebabnyer baju ni nak pakai utk Majlis Jasamu Dikenang bagi meraikan staf yang bersara so sebagai urusetia kena pakai baju ni dan siapkan sebelum 12 Jan..masing-masing kelam kabut push tailor. mama pula bagi masa 2 hari jer kesian..last2 x pakai pun ari tu sbb tak kena bertugas ler sbb dah byk dah staf kat jabatan induk...hu..hu..nape tak bg tau awal2 ni..so melaram le ngan kegkawan kat opis yang senasib..layanzzz..









ARISSA DAH TUKAR BILIK KELAS 1 ZAMRUD..

Arissa dah bertukar bilik dari kelas adik comel p ke kelas zamrud...ye la..dah tua anak dara tu mana bleh letak ngan baby tu pun kira dia yang paling last tukar kat situ berbanding kawan2 yang sebaya dengannya..masa dok kat situ dia le paling senior ha..ha..dia yang tolong ngasuhkan baby tu. kakak2 kat kelas adik comel g tau dia tolong hayunkan buaian ..he...arissa..arissa kalu kat rumah tolong hayunkan bebe...



INILAH PINTU MASUK KELAS BB


ARISSA N KAK SU

Tuesday, January 12, 2010

MAMA BERSAMA GENG OFFICE



INILAH MAMA AIMAN, AJMAL N ARISSA



MAMA N MAZIRAH



MAMA N MUNIRAH


Inilah sebahagian kawan-kawan mama kat ofis...moga persahabatan kita dipayungi rahmatnya..yer amin...

Sunday, January 10, 2010

HARI NI GENAP ARISSA 1 TAHUN...HEPI BIRTHDAY ...SAYANG...

Hari ini ada berita gembira dan sedih bagi mama...pagi yang penuh syahdu nan damai...pagi2 lagi mama dah siapkan keperluan anak2 ke sekolah selesai semua mama kejutkan along sementara adik yang enak dibuai mimpi...selepas jer along bangun mama tengok dia belum mandi n sembahyang g rupa-rupanya ada kat meja tulis tengah siapkan kerja sekkolah yang berbaki...aduhai mama hangin satu badan jer. pagi jumaat lagi mama ingatkan dia keje sekolah tapi pagi sabtu baru dia mula buat ingatkan dah abis rupanya ada satu page lg subjek math..mama mula naik hangin ler pagi2 buta nak buat keje sekolah n mama tak nak feel ni berterusan bila mama buat dak jer...nasib baik ler si Arissa tak bangun lagi...so mulalah radio yang takdak frekuensi ni berbunyi..he..he...itu jer la modal..tak tahu dah nak cakap macam mana..aiman..aiman..jagnlah macam ni sayang...mama sedih sangat...bila bunyi jer mulala tangan pun nak hinggap...dia dah menangis teresak2...mama tak nak ler pagi2..mama saja buat dak jer (mcm tak dak hati perut jer kan)...he..he...bukan apa sebai satu pengajaran buat along yang mama harap tak akan berulang lagi...

Pagi ni juga merupakan hari lahir arissa...mama tak buat apa-apapun sbb mama keje lagi tapi mama akan buat juga dalam bulan Jan..ni so tak adil lerkan along n adik yang buat birthday party tp dia dak pun sabar yer sayang..nanti ari cuti mama buat k..postpone ler sket.

Thursday, January 7, 2010

Tuesday, January 5, 2010

SEPETANG DI TAMAN PERUMAHAN UUM

Satu petang ari ahad tu ...mama ambik cuti pasal hantar adik yang masuk darjah satu...so petang tu byk ler masa n mama pun bawa arissa n adik yang jenjalan main jongkang jongkit , papan gelungsur kat taman mainan tu, dah lama mama tak p bersiar2 kat situ sejak mama lahirkan arissa ni ler first time arissa main kat taman mainan kat situ. suke sangat arissa main papan gelungsur sampai tak nak turun he..he..dah tu mula nak jalan sendiri so apalagi terjelepuk kat situ main rumput. sesekali take time macam ni rasa seronok pulak lihat anak-anak..nanti kalau ada masa kita datang lagi yer anak-anak mama..ni lan gambar yang semoat mama snap ari tu...



ARISSA N ADIK YANG NAIK DINOSAUR...GHOUM....GHOUM....





ARISSA LEPAK-LEPAK KAT DEPAN RUMAH...BORING KAN ASYIK MEMERAP JER..

Monday, January 4, 2010

JENJALAN @ EKSPO NIAGA CMART CHANGLUN

SELAMAT TAHUN BARU 2010....moga tahun ini memberi seribu keberkatan hidup yang lebih bermakna ...AMINNNNNN....

CERITA PART I

Hari jumaat lepas 01 Januari 2010 dah lama tak bawa anak-anak kuar sejak tinggal kat kg yer la along bersunat so..tak leh le jenjalan...mesti dia boring giler punyer memerap jer kat umah pantang le katakan tapi along tak ler seteruk semasa mama pantang bersalin...kat Cmart changlun tu adakan hari ekspo niaga so bawa ler mereka jalan-jalan kat situ sambil main playland kat situ.mak oii...nak masuk dalam tu kena byr RM 3.00 sorang..mmg depa leh kaya cepat hi..hi..so mama laburkan petang tu RM 6.00 utk 2 orang anak mama tak termasuk yang lain-lain g..he..he..kiro ko yer ...kalu brg make up u tak kisah..yer...so layanzz..sebelum p situ depa layan game kat atas cmart tu sat..



ALONG & ADIK YANG - ape sengih2 seronok ler tu



SMILE..SMILE...MY BOYZZ..
*
*
*
*


PEACE...

*
*
*
*

JOM CLICK...